Nieuw ontwerp voor flexibel commercieel gebouw in Gemert.

De situatie vraagt om een gebouw met een driezijdig representatief aanzicht. Om die reden is gekozen voor een alzijdige ronde vorm. De vormgeving laat zich verder leiden door de situatie waar het gebouw zich in bevindt. De verspringing in volume zoekt aansluiting bij de laagbouw en hoogbouw in de omgeving. Dat vormt de basis van het concept van het ontwerp en geeft het commercieel gebouw een sprekend en onderscheidend karakter.

Door de uitkraging aan de voorzijde van het gebouw ontstaat op natuurlijke wijze een overdekte entree. Vanwege de zuidelijke oriëntatie is zonwering noodzakelijk om opwarming van het binnenklimaat te voorkomen. Een tweede functie van de verspringende gevel is de natuurlijke zonwering in de zomerperiode. Als de zon in de winter lager staat, dringt de warme zonnestraling toch het gebouw binnen en verwarmt hiermee het gebouw in de overige jaargetijde.

Het project omvat tevens 5 woningen. Deze woningen liggen als druppels op de doorlopende metselwerk plint van het gebouw. Om de woningen een onderscheidend karakter te geven zijn de `druppels` anders gematerialiseerd en gedetailleerd.

Het gebouw is flexibel in te delen. De draagstructuur van kolommen en flexibiliteit van de gevel maken het mogelijk om op iedere meter een wand te plaatsen.